Σταθεροποίηση των χαλαρών οδοντοστοιχιών με εμφυτεύματα
29th Aug

2014

Σταθεροποίηση των χαλαρών οδοντοστοιχιών με εμφυτεύματα

Ταλαιπωρείστε γιατί η οδοντοστοιχίες που φοράτε δεν είναι σταθερές και θέλετε να απαλλαγείτε από αυτές?

Πολλοί ασθενείς μας ρωτάνε: “Έχω πρόβλημα με την μασέλα που φοράω, γιατί δεν είναι σταθερή. Δεν μπορώ να μιλήσω σε μια παρέα, γιατί φοβάμαι μην ντροπιαστώ. Δεν μπορώ να φάω, γιατί κινείται και με τραυματίζει. Έχω δοκιμάσει την κόλλα για οδοντοστοιχίες που διαφημίζουν, αλλά δεν κάνει δουλειά. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να σταθεροποιηθεί?”

Κάποιοι ασθενείς συχνά δεν φοράνε καθόλου τις μασέλες που έχουν για τους ίδιους λόγους ή τις χρησιμοποιούν μόνο την ώρα του φαγητού με δυσκολία.

Όταν χάσει κάποιος όλα του τα φυσικά δόντια και βάλει ολικές οδοντοστοιχίες, έρχεται αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα:

 • Έχει δυσκολίες στην μάσηση της τροφής. Η μασητική δύναμη μειώνεται κατά 80 – 90%.
 • Έχει μειωμένη αίσθηση της γεύσης και της θερμοκρασίας, γιατί ο ουρανίσκος καλύπτεται από πλαστικό και χάνει την απόλαυση της τροφής.
 • Η ομιλία του δυσκολεύεται από την αστάθεια των οδοντοστοιχιών.
 • Πολλές φορές σταματά να χαμογελάει και να μιλάει και αποφεύγει τις κοινωνικές συγκεντρώσεις από φόβο μην ντροπιαστεί.
 • Τα ούλα τραυματίζονται συχνά από το πλαστικό της χαλαρής οδοντοστοιχίας.
 • Έχει προβλήματα στην πέψη της τροφής.
 • Η ψυχολογία του αλλάζει. Έχει μειωμένη αυτοπεποίθηση και γερνά πρόωρα.

Εάν σας έχουν κουράσει λοιπόν όλα αυτά τα προβλήματα και θέλετε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας, να απολαμβάνετε το φαγητό σας, να γελάτε και να μιλάτε άφοβα, υπάρχει λύση.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν αλλάξει την ζωή χιλιάδων ανθρώπων στον κόσμο με τα πιο μακροπρόθεσμα και σίγουρα αποτελέσματα θεραπείας. Το γεγονός είναι οτι έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας από οποιαδήποτε άλλη εμφυτεύσιμη συσκευή στον ανθρώπινο οργανισμό (95 – 99%).

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ

Φανταστείτε την οδοντοστοιχία σας σφιχτά κουμπωμένη επάνω σε εμφυτεύματα και απολύτως ακίνητη. Να μπορείτε να τρώτε, να μασάτε, να μιλάτε και να γελάτε με αυτοπεποίθηση και άνεση. Τα οδοντικά εμφυτεύματα έφεραν επανάσταση στην οδοντιατρική και μας έδωσαν την δυνατότητα να λύσουμε σημαντικά προβλήματα των ασθενών μας.

22

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι ρουτίνα για έναν εκπαιδευμένο χειρουργό και είναι πλέον το σύγχρονο πρότυπο θεραπείας. Τοποθετούνται σε οποιαδήποτε ηλικία, αρκεί η γενική σας υγεία να είναι καλή. Θα εκτιμήσουμε προσεκτικά το ιατρικό ιστορικό σας, για να επιβεβαιώσουμε την δυνατότητα θεραπείας με εμφυτεύματα.

Έχετε πολλές επιλογές και λύσεις στο πρόβλημα των χαλαρών οδοντοστοιχιών, ανάλογα με την ποσότητα του οστού σας και με την οικονομική σας δυνατότητα:

Μίνι εμφυτεύματα: Έχουν μικρή διάμετρο (1,8 χιλ.) και είναι κατάλληλα για ασθενείς που το οστό έχει ατροφήσει πολύ με τα χρόνια. Έχουν χαμηλότερο κόστος. Συχνά τοποθετούνται χωρίς τομές στα ούλα, ατραυματικά και η διαδικασία διαρκεί περίπου 30 – 40 λεπτά. Η οδοντοστοιχία σταθεροποιείται άμεσα στο ίδιο ραντεβού.

3111

Εμφυτεύματα κανονικής διαμέτρου: Τοποθετούνται σε επαρκές οστό. Χρειάζονται τουλάχιστον 2 για την κάτω γνάθο και τουλάχιστον 4 για την άνω γνάθο. Αυξάνοντας τον αριθμό τους, αυξάνεται η συγκράτηση της οδοντοστοιχίας και η αίσθηση του ασθενή στην λειτουργία σαν να έχει τα φυσικά του δόντια. Μειώνουμε ή αφαιρούμε τελείως το πλαστικό από τον ουρανίσκο και ο ασθενής έχει την αίσθηση της γεύσης και της θερμοκρασίας. Η οδοντοστοιχία σταθεροποιείται στο ίδιο ραντεβού. Έχουν μεγαλύτερο κόστος.

455

Εμφυτεύματα για στήριξη ακίνητης γέφυρας: Ξεχνάτε την μασέλα για πάντα. Τοποθετούνται 4 εμφυτεύματα στην κάτω γνάθο και 4 – 6 εμφυτεύματα στην άνω γνάθο για στήριξη ακίνητων γεφυρών. Ο ασθενής δεν βγάζει τις γέφυρες, οι οποίες είναι κολλημένες στα εμφυτεύματα. Έχει απόλυτα φυσική αίσθηση, όπως πριν χάσει τα δικά του δόντια. Είναι η πιο αισθητικά τέλεια λύση. Μπορούν να τοποθετηθούν προσωρινές ακίνητες γέφυρες επάνω στα εμφυτεύματα άμεσα στο ίδιο ραντεβού. Έχει υψηλό κόστος.

implants111implants1implants11implants1111

          Αρχική κατάσταση           Τοποθέτηση εμφυτευμάτων            Ακίνητες γέφυρες                  Τελική εικόνα ασθενή


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ

 • Αλλάζουν την ποιότητα της ζωής σας.
 • Σας δίνουν την αίσθηση των φυσικών σας δοντιών.
 • Αυξάνουν την αυτοπεποίθησή σας και γελάτε, μιλάτε ελεύθερα με άνεση.
 • Μπορείτε να φάτε όλες τις τροφές που σας αρέσουν με άνεση και χωρίς τραυματισμούς.
 • Σταματούν την απορρόφηση του οστού που συμβαίνει μετά την απώλεια των δοντιών.
 • Πολλές φορές μπορεί να προσαρμοστεί η οδοντοστοιχία που ήδη έχετε, μειώνοντας το κόστος και επιταχύνοντας την θεραπεία.
 • Είναι ανώδυνη διαδικασία που γίνεται με τοπική αναισθησία.

Φοβάστε την διαδικασία και θα θέλατε να γίνουν όλα χωρίς να καταλάβετε τίποτα? Έχουμε την δυνατότητα να σας χορηγήσουμε αναισθησία με καταστολή σε συνεργασία με αναισθησιολόγο. Μάθετε περισσότερα…

Share This :

Σχόλια

Powered by Facebook Comments

Cresta Social Messenger