2013
Οι τσίχλες που περιέχουν ζάχαρη, κάνουν κακό στα δόντια, αυξάνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης τερηδόνας. Το αντίθετο συμβαίνει με τις τσίχλες χωρίς ζάχαρη. Έχει αποδειχθεί οτι το μάσημα τσίχλας χωρίς ζάχαρη μετά απο το φαγητό, βοηθά στον μηχανικό καθαρισμό της επιφάνειας των δοντιών απο τις τροφές και παράλληλα βοηθά στην εξουδετέρωση των οξέων που παράγονται απο τα μικρόβια, τα οποία είναι καταστροφικά για την αδαμαντίνη των δοντιών.
Τόσο η διαδικασία της μάσησης, όσο και οι αρωματικές ουσίες που περιέχονται στην τσίχλα, αυξάνουν 10 φορές την ροή του σάλιου, το οποίο ξεπλένει τις τροφές και ταυτόχρονα εξουδετερώνει τα οξέα στο στόμα.
Παρόλο που η τσίχλα χωρίς ζάχαρη κάνει καλό στα δόντια, υπάρχουν περιπτώσεις που η μάσηση τσίχλας αντενδείκνυται, όπως σε ανθρώπους με προβλήματα και πόνο στην άρθρωση του στόματος.